Genel
-
TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI
TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI Marmara Üniversitesi Ekonomik ve Sosyal Alanda Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (ESKAR), Marmara Üniversitesi Sürekli…
Devamını Oku » -
Hastayı Bilgilendirme
Hastaya neyin ne zaman yapılacağı ve beklenen duruma ya da rahatsızlıklar yönünde bilgilendirme yapılmalıdır. Hastanın gereksinimleri/istekleri dikkatlice dinlenmeli, hastanın merak…
Devamını Oku » -
Derin Solunum Egzersizleri
Derin soluk almada karın kaslarını kullanarak burun yoluyla yavaşça içeriye alınan hava, dudakların arasından yavaşça dışarıya verilir. Doğru şekilde derin…
Devamını Oku » -
öksürme egzersizleri
Sekresyonların birikme riskinin fazla olduğu hastalar, öksürme egzersizlerine ameliyattan önce başlamalıdır. Ancak kulak veya göz cerrahisi geçirecek ya da hiatus…
Devamını Oku » -
Antiembolizm Çorabının ve Kompresyon Çorabının Giydirilmesi
Tüm cerrahi hastalar, venöz tromboemboli açısından risk taşır. Hasta, ameliyat masasında uzun süre hareketsiz pozisyonda kaldığı için derin ven trombozu…
Devamını Oku » -
Ameliyat Gününden Önceki Gece Hazırlığı
Ameliyat için hastanın fiziksel hazırlığı; ameliyat öncesi deri temizliğini sağlama, bağırsak temizliğinin yapılması, laboratuvar ve radyolojik testlerin kontrol edilmesi, yaşam…
Devamını Oku » -
Ameliyat Günü Yapılan Hazırlık
Ameliyat günü hemşirenin hastayla ilgili yapması gerekenler Hastanın hayati bulguları (ANTTA) ölçülmeli ve değerlendirilmelidir. Anormal bulgulardan cerrahi ekibi haberdar Cilt…
Devamını Oku » -
Acil Durumlarda Hastanın Hazırlığı
Acil ameliyatlar plansızdır ve çok az bir hazırlıkla uygulanır. Acil ameliyat olacak hastalar için de ameliyat öncesi gereken tüm hazırlıklar…
Devamını Oku » -
Acil Durumlarda Ameliyathaneye Götürme ve Hasta Ailesinin Eğitimi
Hasta ameliyathaneye götürülmeden önce rahatlatılması ve güven duygusunun artırılması için ailesi ile görüştürülmelidir. Acil durumlarda bu mümkün olmayabilir. Acil durumlarda…
Devamını Oku » -
Mavi Kod Nedir?
Kod Sistemleri genel olarak, sağlık kurumlarında, acil uzman müdahalesi gerektiren olaylarda uzmanlarınızın hızlı müdahalelerine imkan veren erken diğer adlarıyla acil…
Devamını Oku » Üreme Fizyolojisi Sunumu
[embeddoc url=”https://hemsirelerkulubu.com/wp-content/uploads/2017/05/ureme-Fizyolojisi.ppt” width=”720px” height=”400px” download=”all” viewer=”microsoft” text=”Buradan İndirebilirsiniz”]
Devamını Oku »-
Türkiye’de Yükseköğretimde Hemşirelik Eğitimi
DOI: 10.5961/jhes.2011.022 Türkiye'de Yükseköğretimde Hemşirelik Eğitimi Şule ERGÖL Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Zonguldak Sağlık Yüksekokulu, Hemşirelik Bölümü, ZONGULDAK, TÜRKİYE
Devamını Oku » -
Ovarial Siklus
Ovariumlar ekzokrin ve endokrin salgı yapar. Kortexde, bağ doku içinde, ovarium folikülleri bulunur. Foliküllerin sayısı doğumdan sonra artmaz, yaşla birlikte…
Devamını Oku » -
Fertilizasyon (Döllenme)
Döllenme üç aşamada gerçekleşir: Ovumun spermatozoon tarafından tanınması Spermatozoonun ovuma girişinin ayarlanması ve sadece bir spermatozoonun girmesine müsaade edilmesi Döllenmiş…
Devamını Oku » -
Puberte Dönemi (Ergenlik dönemi)
Adölesan dönemi; fiziksel, biyokimyasal, ruhsal ve sosyal yönden hızlı büyüme, gelişme, olgunlaşma süreçleriyle çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemidir. Bu dönemde, özellikle…
Devamını Oku » -
Seksüel Ergenlik (Doğurganlık) Dönemi
Doğurganlık dönemi olarak adlandırılan bu dönemin başlangıç yaşı ortalama 19’dur. Ülkemizde sosyokültürel etmenler göz önünde bulundurularak bu yaş 15 olarak…
Devamını Oku » -
Klimakterium ve Menopoz Dönemi
Cinsel olgunluk devresinin sona ermesinden sonra bu döneme geçilir. Bu geçiş, belli belirsiz meydana gelir. Klimakterium dönemi yaklaşık 45 yaş civarında…
Devamını Oku » -
Menopoza Girişi Etkileyen Faktörler
Menopoza girişi etkileyen faktörler aşağıda sıralanarak açıklanmıştır. Genetik Faktörler Menopoza girme yaşı, menopozdan etkilenme gibi konularda genetik faktörler önemlidir. Bir…
Devamını Oku » -
Senium (Yaşlılık) Dönemi
Yaşlılık organizmanın geriye dönüşü olmayan bir şekilde yıpranması ve işlevlerinin bozulmaya başlaması şeklinde tanımlamaktadır. Doku ve hücrelerdeki yaşlanma dikkate alınarak…
Devamını Oku » -
Bilimsel Araştırma (Makale) Kritiği
Araştırma (makale) kritiği ya da makale eleştirisi bir bütün olarak araştırmanın güçlü ve zayıf yönlerini objektif ve eleştirel olarak değerlendirmektir.…
Devamını Oku » -
6284 SAYILI HEMŞİRELİK KANUNU
HEMŞİRELİK KANUNU Kanun Numarası : 6283 Resmi Gazete: 2.3.1954 – 8647 Madde 1 – (Değişik: 25/4/2007-5634/1 md.) Türkiye’de…
Devamını Oku » -
Hemşirelikte Tez Hazırlama Aşamaları
Tez nedir? Tez, sözcük anlamı olarak üniversite ve yüksek okullarda, öğrencilerin ya da öğretim üyelerinin hazırlayıp kimi zaman bir sınav…
Devamını Oku »